Komplet lepinja je tradicionalno jelo koje je neodvojivo povezano sa gradom Užicem i celim zlatiborskim krajem. Veruje se da je ova ukusna poslastica nastala između dva svetska rata i postala je nezaobilazna u kafanama, hotelima, restoranima i pekarama širom grada.

Svaki sastojak je pažljivo odabran kako bi se stvorila savršena kombinacija ukusa. Za pripremu komplet lepinje potrebna je suva i pečena lepinja teška oko 200 grama, 50 grama starog kajmaka, jedno kokošije jaje i pretop. Pretop, poznat i kao moca ili moča, je ocedak koji se dobija pečenjem svinjskog ili jagnjećeg mesa.

Kadar

GP

Kopirano

Kopiraj

Drina

Drina je do danas neukroćena zver. I baš je to čini toliko fantastičnom. Ovo je nepredvidiva reka ispunjena svakojakim lepotama.

Prijavite se na newsletter

Ako želite da na Vaš e-mail dobijate obaveštenja o manifestacijama, unesite adresu i mi ćemo Vam periodično slati najave događaja i ostale aktuelnosti. Vaša adresa je sigurna i neće biti deljena.

Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje
Pošaljite nam poruku.

Poruka je poslata.